КЛАСИЧЕСКИТЕ КОЛИ - документална поредица

Старите коли имат своя чар. Съществуват колекционери на стари коли по цял свят. Това е страст и хоби, което завладява за цял живот.

Ако нямате достатъчно средства да се отдадете на тази страст, но сте любител на ретро колите, погледнете нашата класация на най-добрите автомобили от миналото.

Pontiac Bonneville е първият двуместен автомобил на General Motors Motorama от 1954 година. Проектиран е от известния дизайнер Harley J. Earl и е изработен ръчно от механиците Hommer LaGassey и Paul Gilland. Създадени са само два такива автомобила - единият сребрист, а другият изумрудено-зелен. През 2006 година, единият от тези автомобили е бил продаден на търг за $ 2, 8 милиона.

De Lorean DMC-12 е спортен автомобил, който е произведен от De Lorean Motor Company през 1981 година. De Lorean е известен с това, че е единственият модел, произвеждан някога от тази компания. Въпреки че е произведен в Северна Ирландия, DMC-12S са основно предназначени за американския пазар. Това е причината цялата продукция модели да са с ляв волан. Тези автомобили са по-популярни в САЩ отколкото във Великобритания.

Годината е 1941. Chrysler е вече известна и успешно развиваща се компания, която иска да покаже на света, че тяхната технология е стилна и актуална. За целта те създават модела автомобили Chrysler Thunderbolt. Произведени са само 6 автомобила от този модел, които са участвали в различни шоута и конкурси.

Светът на автомобилите е завладяващ и всеки любител на колите може да научи още много интересни и любопитни факти в поредицата "Класическите автомобили" по Телекабел ТВ

 

Обратно

Анкета

  • Трябва ли да има еднакъв стандарт на храните във всички стани на ЕС?
Гласувай