ПРЕМИЕРА: ОДИСЕЯТА НА ЖАК-ИВ КУСТО - приключенски

Режисьор: Жером Сал
В ролите: Ламбер Уилсон, Пиер Ниней, Одри Тоту, Лоран Люка, Бенжамен Лаверн, Венсан Енайн, Клоуи Хършман, Адам Нийл

Лятото на 1948 година. Жак-Ив Кусто води наглед райски живот по Средиземноморието заедно със семейството си - жена му Симон (Одри Тоту) и двамата му синове. Но самият той никога не се чувства щастлив: предприемачът копнее и сънува морски приключения. Воден от непоклатимата си вяра в прогреса, той поема с наскоро закупения си кораб „Калипсо” на път, за да проучва океаните на света. С изобретения от него автономен скафандър, с който може да диша под вода, той открива един нов свят, който трябва да бъде изследван - и е готов да пожертва всичко за това.

10 години по-късно, вече порасналият му син Филип (Пиер Ниней) иска да тръгне по стъпките на баща си. Докато Жак – на ръба да се превърне в мегаломан – мечтае за подводни жилища, синът му си дава сметка, че подобна иновация може да застраши околната среда. Отношенията им са поставени на изпитание, когато двамата се отправят на съвместна експедиция.

Филмът е сниман във Франция, Хърватска, Исландия, Аржентина, Бразилия, ЮАР, Бахамските острови и Антарктида. Той е биографичен разказ за големия френски океанолог, авантюрист, изобретател и режисьор Жак-Ив Кусто.

Лентата е номинирана за награда "Сезар 2017" и "Кристален глобус 2017".

Обратно

Анкета

  • Трябва ли да има еднакъв стандарт на храните във всички стани на ЕС?
Гласувай