Гимнастичката Нена Николова от Пазарджик сред младите надежди на Испания

06.01.2017 0 1424

Четиринадесетгодишната Нена Николова от Пазарджик е сред младите надежди на Испания по гимнастика.

В момента тя живее и учи във Валядолид.Там тренира и художествена гимнастика. Нена Николова е трикратна шампионка по художествена гимнастика в Испания. Може да се похвали и с пет шампионски отличия с ансамбъл.

Нена Николова започва да тренира гимнастика, когато е едва на три години. От шест години тя живее със семейството си в испанския град Валядолид. Напускайки Пазарджик и страната, Нена не се отказва от любимия спорт и започва да тренира гимнастика в испанския клуб „Ля Виктория“.

14-годишното момиче разказва,че вече има много приятелки във Валядолид. Много е впечатлена и от своите треньорки, които се дължали изключително приятелски и добронамерено с гимнастичките.

За тези 6 години, през които тренира художествена гимнастика в Испания, Нена Николова може да се похвали с куп медали и три шампионски титли.

20 от медалите, които Нена е спечелила в Испания са златни. Тя вече се нарежда и сред най-добрите гимнастички в страната. В края на месец февруари талантливата пазарджиклийка ще участва в конкурса за най-елитния клас по художествена гимнастика в местната провинция.

За новата година амбициите на Нена Николова са да завоюва още медали.

Нена Николова мечтае да бъде част от националния отбор на Испания по художествена гимнастика, не и за българския, обаче.

Пожелава си да е здрава, за да може да продължава да тренира любимия си спорт и да постига още успехи.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави