Отлично представяне на пазарджишките бадминтонисти в Хасково

01.02.2017 0 481

Бадминтонистите на бадминтон скуош клуб “Пазарджик“ записаха успешно участие на проведеното в Хасково  Държавно зонално първенство за деца под 11 години. На двойки пазарджиклийката Рая Пашова спечели  шампионската титла заедно с партньорката си Рая Петкова от Хасково.

Държавното зонално  първенство за деца под 11 години се проведе в зала „Спартак“ в  град Хасково. Състезателката на бадминтон скуош клуб „Пазарджик“ Рая Пашова  се класира на трето място на еденично, след като на полуфинал падна от Рая Петкова от Хасково. 

На двойки обаче двете момичета спечелиха шампионска титла след победа над  бадминтонистките  от Първомай Банялиева-Василева с 2:0 гейма. 

При смесените двойки Рая Пашова  и Адриан Симеонов се класираха трети, след като на полуфинал паднаха от шампионите от Първомай. Отлично  при момчетата на единично е  представянето  на Адриан Симеонов, който стана трети, отпадайки на полуфинала след страхотен мач от шампиона и фаворит Христо Костов от Първомай. Дебют на състезанието за пазарджишкия клуб  направи Пролет Тончева, която се представи много добре.

Треньорът Неделчо Кисов определи представянето на своите състезатели като отлично и подплатено с добра игра. Само липсата на опит и малко шанс им попречи да запишат още по-добро класиране и шампионски титли на единично, както при момчетата Адриан, така и при момичетата Рая, коментира Неделчо Кисов. Той съобщи, че тази събота и неделя отново в Хасково ще се проведе Държавното зонално първенство за 15-17 годишни. 

Пазарджишките бадминтонисти отново ще се състезават за добро представяне. Отлични постижения се очакват от Гергана Павлова, която е сред фаворитките за титла при момичетата.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави