В Долна баня започна раздаването на храни от ЕС за най-бедните

16.02.2017 0 778

В община Долна баня БЧК започва раздаването на хранителни продукти от Европейския съюз на най-бедните. Това информира Весела Дренкарова - младши експерт в администрацията на рилската община и допълни, че 648 са правоимащите в списъка, които ще получат своята хранителна помощ.

Всички правоимащи долнобанци, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по общо 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг. Раздаването на хранителните продукти отново ще бъде в сградата на поликлиниката.  

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон, право на хранително подпомагане имат и майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция и отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства, и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави