Според съдебно-психиатрична експертиза Ахмед Муса не страда от шизофрения

16.02.2017 0 1971

Окръжен съд - Пазарджик изслуша днес заключенията на съдебно - психиатричните и психологически експертизи на 7 от 14-те подсъдими по делото за радикален ислям. Според вещите лица Ахмед Муса Ахмед не страда от психично заболяване. След направеното интервю с него те са стигнали до извода, че той има качествата да бъде лидер и е напълно отдаден на религиозната си кауза. Нещо повече, по думите на вещите лица Муса бил готов да жертва децата си за нея. По време на изслушването в съдебна зала обаче подсъдимия отрече да е казвал подобно нещо.    

Съдебно-психиатричните и психологични експертизи на 7 от 14-те подсъдими, обвинени в разпространяване на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“ и пpизиви към война бяха представени в съда от лекарите д-р Дора Атанасова, д-р Елена Тимова и д-р Николай Попов. Изследването на Ахмед Муса Ахмед показало, че той не страда от психично заболяване и може да отговаря за постъпките и действията си.   На въпрос на адвокат Елвира Панкова дали Ахмед Муса страда от шизофрения, вещото лице  д-р Попов заяви, че към момента на изслушването му не е имало такива признаци.  

Защитата на Ахмед Муса поиска да не се приема заключението на експертите, като го определи за необективно и неточно.    

Съдебният състав обаче прие направената от вещите лица експертиза на Ахмед Муса. В мотивите си съдът посочи, че тя е обективна и премина към прочитането на заключенията за още 6-ма от подсъдимите. За всички становището на вещите лица е, че те са в състояние да отговарят за своите действия.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави