Пропадна част от ул. „Тошо Стайков“ във Велинград след полагането на нов водопровод

17.02.2017 0 1248

Некачествено полагане на водопровод за минерална вода доведе до пропадане на част от пътното платно по улица във Велинград. От общината съобщиха, че вече е информирана фирмата изпълнител на ремонтните дейности, като е поставен и срок, в който същата да възстанови пътната настилка.        

След дефекти в асфалтовата настилка по част от централния булевард „Съединение“, проблеми възникват и по други улици във Велинград. Жители на курорта сигнализираха за огромно пропадане в част от пътното платно и по улица „Тошо Стайков“. Оказва се, че в този участък преди месеци е прокаран подземен водопровод за пренос на минерална вода.    

Същият захранва нов и голям хотелски комплекс във Велинград. След полагането на тръбите настилката е била възстановена. Оказва се обаче, че от началото на водохващането по цялото трасе работата е извършена изключително некачествено. Доказателство е паважната настилка по ул. „Тошо Стайков“.    

След публичното недоволство от страна на хората живеещи в района, от общината са изпратили официално уведомително писмо. С него кметът Костадин Коев поставил срок, в който настилката по уличното платно да бъде възстановена качествено. Според писмото дейностите трябва да приключат до 15 март тази година.    

Припомняме, че след затопляне на времето и топенето на снеговете, на лице се появиха и дефекти в настилката на централния булевард „Съединение“ в квартал Каменица. Срок за възстановяване обаче все още не е поставен.    

За този понеделник е насрочена тристранна среща, съобщиха от общинска администрация. В нея ще участват и двете фирми ангажирани с проекта – едната е свързана с изграждането на ВиК инфраструктурата и другата, чието дело е полагането на асфалта и реконструкцията на тротоарите по булеварда.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави