Пазарджиклии сведоха глави пред подвига на Левски

20.02.2017 0 947

Десетки пазарджиклии се събраха на площад „Васил Левски“ в Пазарджик, за да почетат 144 години от гибелта на Дякона. Лошото време не попречи на родолюбивите жители на града ни за поредна година да поднесат венци и цветя пред паметника на Апостола и да склонят глави пред великото му дело. Поклонения по повод годишнитата от гибелта на Васил Левски имаше и на други места в областта.    

С минута мълчание и падане на колене пред паметника на Васил Левски в Пазарджик жителите и гостите на града за поредна година сведоха глави пред саможертвата на Апостола на свободата. 144 години от смъртта на Левски не са в състояние да заличат спомените за великите му дела.      Изпълненията на „Хубава си моя горо“, „Излел е Дельо хайдутин“ и други патриотични песни развълнуваха присъстващите.    

Както всяка година, и тази младежите от фен клуба на „Левски“ напомниха един от заветите на Апостола - „Всичко се състои в нашите задружни сили!“. Цветя в знак на почит поставиха областният управител, зам.-кметът, общинските съветници, политици, общественици, Съюза на офицерите сержантите от запаса, както и много граждани.    

Освен рисунки, в Белово бяха изложени и документи, свързани с Апостола, защото делото му не бива да бъде забравяно.    

И в Белово бюст-паметникът на Васил Левски беше отрупан с цветя, които ни напомни, че той не умира!

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави