Въпреки постоянните призиви на полицията, телефонните измами продължават!

14.03.2017 0 761

Не стихват опитите за телефонни измами на територията на региона.

Нови опити в Пазарджишко регистрират от Полицията. Измамниците използват вече познатата схема с обаждане и представяне за полицаи, които твърдят, че ще разследват телефонните измами.

Преди това обаче измамниците вече са направили позвъняване на телефона на възрастните хора и са направили несполучлив опит за измама. Минути след като разговора приключи, на телефона звъни друг измамник, който вече се представя за полицай разследващ телефонни измами.

Използват се конкретни имена на служители от съответното районно управление или областната дирекция в Пазарджик. Малко след това измамникът информира възрастния човек, че ще изпрати на адреса свой „колега”, който да вземе приготвените пари, те ще бъдат белязани и описани и така ще могат да заловят извършителите.

Ако жертвата се двоуми дали да го направи, се използват дори конкретни заплахи за физическа саморазправа от страна на мнимите полицейски служители.    

За пореден път ОДМВР-Пазарджик предупреждава хората да са особено бдителни и мнителни по отношения на обаждания от непознати. На всеки вход от жилищен блок, кооперация или къща са раздадени информационни брошури с телефоните на дежурната част на РУ-Пазарджик, на полицейския и младши-полицейските инспектори.

При съмнения хората да звънят на тях, за да се предпазят от телефонните измами.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави