Стартираха ремонтните дейности по централния булевард във Велинград

22.03.2017 0 1001

След сигнал на Телекабел ТВ стартира ремонт на компрометираните участъци по обновения с европейски средства централен булевард във Велинград. Ремонтът ще бъде за сметка на фирмата изпълнител, уточняват от общинската администрация.

От днес стартираха ремонтните дейности по компрометираните участъци на централния бул. „Съединение“ във Велинград. Две са фирмите, които са работили в участъка. Едната е била ангажирана с ВиК инфраструктурата, а другата с полагането на асфалта.

При констатиране на проблема, довел до пропадане на настилката, ще стане ясно и кое от дружествата ще заплати дейностите по отстраняване на проблема. Това съобщи за новините на Телекабел ТВ зам.-кметът Светла Томова. Тя уточни, че в момента тече 5-годишният гаранционен срок на булеварда. Всякакви нередности по ремонта в този срок ще бъдат отсранявани за сметка на фирмата изпълнител.  

Припомняме, че след затопляне на времето и топенето на снеговете, налице се появиха и дефекти в настилката на централния булевард „Съединение“ в квартал „Каменица“. Образуваха се издутини, които разрушиха изцяло асфалтовата настилка Компрометираният участък се намира в квартал „Каменица“, на кръстовището с ул. „Макаренко“.

На метри от проблемната зона бе регистрирана и първата ВиК авария, месец след края на знаковия за общината проект.  За съжаление първите нередности по бул. „Съединение“ се появиха година след ремонтните дейности. Сега след отстраняване на проблема, велинградчани се надяват това да бъде последното разкопаване на новия асфалт. 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави