Сухи треви горяха край Пазарджик

04.04.2017 0 1734

Пожар се разрази край Пазарджик снощи. На изхода на града по посока Бошуля горяха предимно сухи треви.

Огромни облаци от дим в късния следобед към 17.00 часа можеха да се видят от по-високите блокове в Пазарджик. Оказа се, че огънят е по посока Бошуля, на няколко километра от града. Горяха сухи треви в периметър около 100-150 метра.

На сигнала за пожара се отзова екип на "Пожарна безопасност и защита на населението". Огнеборците успяха да потушат огъня. На мястото, където беше огънят, има стопански постройки, които за щастие не бяха засегнати. Няма данни за нанесени материали щети, както и пострадали хора.

От Пожарната отново напомнят, че с повишаване на температурите, хората започват да разчистват от растителност дворовете, ливадите и нивите си и често пъти тези дейности са свързани с паленето на огън за изгаряне на тези отпадъци. Случва се обаче земеделските стопани да подценяват ситуацията и да не спазват противопожарните правила.

Запалванията трудно се контролират и прерастват в пожари, затова трябва да сме особено внимателни и ако забележим огън, своевременно да уведомим службите на телефон 112.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави