Окръжен съд-Пазарджик остави в ареста Стоян Стоянов-Вампира

04.04.2017 0 4502

Наркодилърът Стоян Стоянов - Вампира остава в ареста. Окръжен съд - Пазарджик уважи днес искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „Задържане под стража“.

Той беше задържан при спецакция на полицията на 31 март. В хода на разследването бе установено, че 35-годишният мъж продава на свои клиенти кокаин и амфетамини. 

Постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Вампира поиска прокурор Димитрия Ганчева. Той е привлечен като обвиняем за държане и разпространение на кокаин и амфетамини.

Прокурор Ганчева изтъкна, че обвиняемият е безработен и единственият му източник на доходи е продажбата на дрога. При претърсване в него са открити пет дози кокаин, а в дома му в село Звъничево - и електронни везни.

Според показанията на двама свидетели Стоянов е разпространявал кокаин и друг път преди залавянето му. С мярка различна от „Задържане под стража“  има опасност обвиняемият не само да се укрие, но и да продължи с разпространението на наркотични вещества, подчерта прокурор Ганчева.

Адвокатът на задържания поиска по-лека мярка „домашен арест“. В правото си на лична защита Стоян Стоянов изрази съжаление за случилото се и допълни, че няма да повтори действията си, защото не иска да си навреди повече. Той обясни, че се издържа от продажбата на автомобили, а не на наркотици.

Окръжен съд-Пазарджик обаче уважи искането на прокуратурата и остави Стоян Стоянов - Вампира в ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави