Поискаха отвод на съдията и прокурора по делото на Иван Грахов

04.04.2017 0 1509

Отвод на съдебния състав и прокурор Васил Малинов поиска адвокатът на задържания за палажа на лекия автомобил на районния прокурор Георги Кацаров. Според адвокат Валерий Пейчев всички искания на защитата са били отхвърлени, защото съдия Коста Стоянов е предубеден към делото. Прокурор Малинов също показвал зависимост, защото е колега на пострадалия Кацаров.

38-годишният Иван Грахов e обвинен за палежа на лекия автомобил на райониня прокурор Георги Кацаров, извършен на 8 септември 2015 година в град Септември.

С искане на отвод на съдебния състав по делото срещу Иван Грахов започна поредното съдебно заседание. Налице са ограничаване правата на подсъдимия, обясни в мотивите си адвокат Валерий 

Съдия Коста Стоянов остави без уважение исканията за отвод на съдебния състав и прокурора. По време на заседанието беше разпитан свидетелят Александър Янкулов, за който прокурор Георги Кацаров заяви, че му казал, че Грахов е подпалил автомобила му.

Подсъдимият обаче заяви, че никога не е лежал в една килия с въпросното лице и няма как да му е разказал такива неща. Самият Янкулов също каза, че не са се засичали с Грахов нито в ареста, нито в затвора.

По думите му, друг задържан от Велинград, му бил разказал, че той е подпалвачът. Не съм ходил при прокурор да казвам тези неща, заяви още Александър Янкулов.

В съдебна зала днес бяха изслушани СРС-та, сред които и телефонни записи на приятелката на подсъдимия Диляна Проданова.

За пореден път съдът отхвърли искането за промяна на мярката на Грахов в по-лека.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави