Има ли „мъртви души“ в ОУ „Д-р Петър Берон“ в с. Биркова?

04.04.2017 0 5489

Регионалното управление на образованието в Пазарджик назначи проверка в ОУ „Д-р Петър Берон“ във велинградското село Биркова. Причината е сигнал за така наречените „мъртви души“.

В предаването „Велинград отблизо“ Ви показахме позицията на уволнени учители, според които, по заповед на директора Салих Болут, първия срок на тази учебна година осми клас завършва момиче, което не посещава учебни занятия и от няколко месеца е омъжено в друго населено място.

През тази учебна година Атидже Льотева е ученичка в 8 клас на ОУ „Д-р Петър Берон“ село Биркова. Според вече бивши преподаватели там в края на месец септември миналата година момичето се е омъжило. Въпреки това тя фигурира като редовно посещаваща училище и получаваща оценки. Твърдението потвърди и друг ученик в същия клас.

Вече два пъти освободените от работа преподаватели Емине Мехмед, Фикри Мехмед и Мохамед Мехмед също потвърдиха оценяването на мнимата ученичка.

Според снимки на дневника на 8 клас, които получихме, Атидже Льотева е изпитвана всеки месец, като дори е оценена и за края на първия срок. Ръководството на училището отрече. Директорът Салих Болут ни показа дневника, но в частта му за втори срок.

От Регионалното управление на образованието в Пазарджик отказаха коментар с мотива, че по случая е назначена проверка.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави