Има ли кампания срещу Велинград?

28.04.2017 0 2289

Общинското ръководство на Велинград, ръководствата на ВКТВ и на туристическия бранш определят скандалите с уран във водата на СПА столицата като целенасочена акция.  В курорта са убедени, че всичко това се прави с цел да се провали туристическия сезон.

Темата с водата на Велинград и наличието на уран в нея стана водеща и на редовното заседание на местния парламент в курорта. Представена бе  декларация от името на кмета, на председателя на общински съвет, на управителя на ВКТВ и на председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите до Министерство на туризма, Министерски съвет, Окръжна прокуратура, обществеността и медиите. В нея те заявяват, че не съществува никаква опасност за здравето на населението и гостите на общината. Категорично се отхвърлят твърденията на РЗИ  - Пазарджик, че четири месеца са пазени в тайна резултатите и се изразява становище, че така се нанасят сериозни щети върху града като туристическа дестинация. Общинските съветници в курорта също изразиха мнение, че срещу Велинград се води кампания.

Общинското ръководство на Велинград, водното дружество и туристическия бранш настояват компетентните институции в страната да упражнят правомощията си и да не допускат по-нататъшното замърсяване на водите на Велинград.

Припомняме, че до дни се очакват и окончателните резултати от пробите на водата във велинградско от лицензирани лаборатории.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави