Пътна полиция засилва контрола през празничните дни

28.04.2017 0 962

Полицията ще следи за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност през идните празнични дни. На пътя ще се следи основно за превишена скорост, употреба на алкохол и правоспособност, заяви Росен Рапчев - гл. инспектор в „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“.

Очаква се трафикът да е по-интензивен утре от големите градове към малките населени места и на 8 май, когато предстои прибирането в обратна посока. Рапчев обясни, че на АМ „Тракия“ в посока изход от София няма ограничения. По-сложно и натоварено ще е движението по АМ „Хемус“.

От полицията напомниха на пътуващите към Гърция, че там на 1 май е обявена общонационална транспортна стачка, което е възможно да затрудни движението в посока България. Създадена е организация и полицейски служители ще има на всичките входно-изходни пунктове, както и на местата, където се очакват задръствания и тапи, поясни още Рапчев.

За да се улесни излизането от столицата, в посока изход към АМ „Струма“, ще бъде въведена временна организация на движението и ще се осигурят две платна за придвижване на автомобилите.

От Полицията подчертават, че заради утрешната футболна среща между отборите на „Левски“ и ЦСКА, която ще се играе на Националния стадион, околните улици ще бъдат затворени. Ще се допускат само колите на градския транспорт, Спешна помощ, полицията и пожарната.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави