В Пещера стартираха дейности по укрепването на свлачища

28.04.2017 0 652

Повече от година след като междуведомствената комисия одобри средства за укрепване на свлачище край Пещера, започна и строителната дейност. Причина за забавянето са обжалвани процедури от участници в обществената поръчка. Общата стойност на ремонтните дейности е малко над 107 хил. лева.

Това е първото от общо 3 свлачища по пътя за летовище „Свети Константин“ край Пещера, които ще бъдат укрепени в следващите месеци. Свличането на земната маса е точно над последните къщи на изхода на града.

След изграждане на подпорната стена, ще бъде извършено и залесяване с акация в непосредствена близост до жилищата на хората. Ще бъде изградено необходимото отводняването на свлачищния район и възстановено пътното платно, ще има водосток и предпазна ограда.

Средствата за ремонтните дейности са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Кметът Николай Зайчев е убеден, че дейностите ще бъдат извършени качествено и в срок.

Предвиденото строителство ще се извърши без спиране на движението по общинския път с подходяща организация по част Временна организация на движението, съгласно одобрен и съгласуван проект, уточниха от общинската администрация.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави