Осъдиха Евстатиев на 6 години и 12 000 лева, той ще обжалва /видео/

02.05.2017 0 1680

Близо три часа продължиха пледоариите по делото срещу бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Прокуратурата поиска наказание от пет или шест години лишаване от свобода за изнасилването на 16-годишната Ирена Белухова, извършено на 15 януари миналата година в хотел в Стрелча.

Защитникът на семейството и Иван Грошев пледира виновност на базата на събраните по делото доказателства. Адвокатът на подсъдимия Ташкена Колчева поиска оправдателна присъда. В последната си дума пред съда Иван Евстатиев заяви, че съжалява от морална гледна точка и се надява на справедливост и снизхождение.

Районен съд - Пловдив призна за виновен бившия градоначалник и по двете му повдигнати обвинения - за изнасилване и напиване с алкохол на 16 -годишното момиче. По първото обвинение за изнасилване присъдата е 6 години, а по второто – за опиване и привеждане в безпомощно състояние на непълнолетната – 6 месеца, но общото наказание е 6 години.

Освен това Евстатиев ще трябва да плати за двете обвинения общо 12 000 лв. на семейството на пострадалата. С разходите за процеса и досъдебното производство общите задължения на подсъдимия надхвърлят 16 000 лв. Семейството на пострадалото момиче определи присъдата като справедлива. Иван Евстатиев остана безмълвен след произнасяне на наказанието му. Адвокатката му Ташкена Колчева обяви, че ще обжалва.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави