Започва обновяване на централната част на Велинград

09.05.2017 0 847

До дни ще стане ясно кога ще стартира ремонта на централната градска част във Велинград. Според кмета Костадин Коев това лято реалните строително-ремонтни дейности ще стартират, а търговските обекти ще бъдат преместени в парковите площи.

До няколко дни комисия ще обяви и името на фирмата, която ще извърши ремонтните дейности. Кметът на Велинград не се ангажира със срокове, тъй като същуствува възможност обществената поръчка да бъде обжалвана. Градоначалникът е категоричен, че търговските обекти ще бъдат преместени и унифицирани. Визията ще бъде предложена за одобрение от Общински съвет, като след изграждането им ще бъдат отдавани под наем. Общината ще подсигори достъп до електричество, вода и канал.

Ако ремонтните дейности стартират по време на летния туристически сезон, всички прояви от празниците на културата ще бъдат преместени на паркинга пред Културния дом. Идеята на реконструкцията е центърът на Велинград да стане на 2 вместо на досегашните 3 нива. Проектът включва и изграждането на голям площад с фонтани. Желанието на администрацията е предстоящата 70-та годишнина на Велинград да бъде отпразнувана с нова визия.

Припомняме, че 12 фирми проявиха интерес към обществената поръчка на стойност около 4 милиона лева. Средствата ще бъдат вложени в обновяване на улици и благоустрояване на площадни и паркови пространства. Според проекта нова визия ще придобият парк „Женска баня“, зелените площи около банята в Чепино и паркът при площад „Възраждане”. По проекта ще бъде оформена и на нова зона за отдих при Кооперативния пазар и парка пред ЖП гарата. Възстановени ще бъдат зелените площи по бул. „Александър Стамболийски”, на входа на града, както и други ключови места в курорта.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Велинградчани се надяват на качествена работа от страна на фирмата изпълнител.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави