25 години за убиеца, който кри тялото на жертвата си две седмици в апартамент

11.05.2017 0 1292

5-членен състав на Окръжен съд – Пазарджик призна подсъдимия Владимир Г. за виновен в това, че в началото на февруари 2017 г. в апартамент в Пазарджик умишлено е умъртвил Георги И. като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. На подсъдимия е наложено наказание от 25 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Делото протече по реда на съкратеното съдебно следствие като обвиняемия призна вината си и фактите, описани в обстоятелствената част на обвинителения акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив в 15-дневен срок.

Припомняме историята на престъплението: През месец декември 2016 г. обвиняемият Владимир Г. заживял при пострадалия Г. И. /на 60 г./ в апартамент в Пазарджик. В жилището нямало ток и вода, почти липсвали мебели. Двамата често влизали в конфликти и употребявали алкохол. Те не работели.

Обвиняемият Владимир Г. осигурявал храна и алкохол чрез кражби срещу предоставения подслон от Г.И.

Един ден в началото на февруари 2017 г., Г. И. решил да изгони от дома си "наемателя". Двамата били употребили алкохол. Между 22 и 23 часа се скарали. Г.И. замахвал с нож към обвиняемия, който от своя страна започнал да му нанася удари в главата с метална лопатка, използвана за почистване на дома, след което му нанесъл и множество удари с нож по тялото.

После убиецът си легнал и заспал. На сутринта, когато се събудил, установил, че Г.И. бил мъртъв. Хванал го за краката и от хола го завлякъл в спалнята на апартамента, където го оставил да лежи на пода по гръб и го покрил с различни дрехи, след което напуснал жилището и обикалял из града.

Вечерта се върнал в апартамента, където прекарал нощта. В продължение на около две седмици, обвиняемият Владимир Г. живеел по този начин – през деня обикалял из града, а вечерта се прибирал в жилището на убития.

На 21 февруари 2017 г. обвиняемият Владимир Г. бил задържан за кражба и му е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда. На 6 март 2017 г. полицейски служители посетили адреса, където живеел, и открили трупа на Г.И. в спалнята. Причината за настъпването на смъртта на Г. И. е остра кръвозагуба, по тялото му са открити различни травми и множество прободно-порезни рани.

Обвиняемият Владимир Г. се е признал за виновен и е съдействал на разследването.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави