Любомир Стоянов се казва първото бебе, родено на празника

21.05.2017 0 2416

Проливният дъжд тази сутрин не можа да попречи на тържествата по случай Празника на Пазарджик в центъра на града. Точно преди пристигането на литийното шествие от църквата “Св. св. Константин и Елена” слънцето се усмихна на пазарджиклии. Кметът Тодор Попов поздрави жителите на града и награди децата, родени на този ден. Първото бебе, което се роди в празничния ден е Любомир Стоянов.

С издигане на  знамето на Пазарджик започнаха тържествата на площад „Константин Величков“, където епископ Яков отслужи тържествен водосвет за здраве и благодентствие. Днес е ден за празник, но и за равносметка, отбеляза в словото си кметът Тодор Попов. Очакват ни доста предизвикателства, но аз съм уверен, че заедно ще се справим с тях, допълни градоначалникът.

Хубаво е, че на всеки празник имаме родени деца. Това е сигурен знак, че  ще пребъдем и ни чака добро бъдеще, заяви още кметът Попов преди да връчи 500 лв. и бебешка количка на бащата на първото бебе, родило се днес в Пазарджик. Малкият Любомир Стоянов се появил на бял свят тази сутрин в 8.40 часа в болница „Хигия“. Парични подаръци от по сто лева получиха и 18 деца, които са се родили на този ден през изминалите години.

Празничната програма продължи с изпълнения на малката, но много талантлива Крисия. На сцената се изявиха и деца от побратимения на Пазарджик руски град Ставропол.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави