Пазарджишкият хор "Тракийска лира" в Белград

22.05.2017 0 307

След изключително успешното представяне на хор “Тракийска лира” на Международния хоров фестивал в Белград (Belgrade International Choire Festival) за женски, мъжки и смесени хорове, организаторите на международния форум изпратиха писмо до кмета на Пазарджик Тодор Попов. В него домакините споделят възторга си от изявата на пазарджишките хористи. 

Ние сме щастливи, че в нашия фестивал взе участие такъв чудесен хор като "Тракийска лира" от Пазарджик, ръководен от маестро Ангел Ценов. Този хор изпълни интересна и предизвикателна програма на много високо художествено ниво. Слушателите в Белград и Вршац оцениха много високо качествата на този хор, който представи достойно град Пазарджик и България като страна с дългогодишна история на хоровото изкуство - споделят домакините в писмото.

Фестивалът се проведе от 4 до 7 май т.г. в две от най-представителните концертни зали в Белград и Вршац - "Коларач" и голямата зала в Музея “Конкордия”. “Тракийска лира” се представи на фестивала с богата и разнородна програма, която предизвика искреното възхищение на двете препълнени зали. Организаторите и участниците във фестивала също споделиха своя искрен възторг както от изпълнението, така и от репертоара на пазарджишкия хор. 

Във фестивала участваха четири хора от Сърбия и два хора от България, които представиха своето изкуство и България в най-добра светлина пред публиката в една от най-реномираните концертни зали в Белградския център - "Фондация Коларац" и в залата на градския музей "Кондордия" в гр. Вршац.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави