Само 9 дни ще са празниците на културата във Велинград

29.05.2017 0 1979

Само 9 дни ще бъде тазгодишното издание на Велинградски празници на културата. Това стана ясно от проекта за провеждане на празниците, които администрацията представи на общинските съветници. Началото ще бъде поставено на 1 юли.

Със сумата от 9 660 лева ще разполага община Велинград, за да поема разходите на гостуващите състави в програмата на традиционните празници на културата. Средствата бяха одобрени от местните политици на последното заседание на Общински съвет.

За разлика от предходни години, сега програмата ще бъде едва 9 дни. Велинградски празници на културата 2017 ще стартират на 1 юли. В денят на Велинград се предвижда традиционното дефиле на духови оркестри и мажоретни състави. Кой ще бъде специалния гост на отркриването на все още не е решено, но със сигурност вечерта ще завърши с лазерно 3D шоу „Сътворението на света“. Финалът на празниците ще бъде на 9 юли с националния фолклорен ансамбъл „Българе“. В програмата са предвидени още художествени форуми, детски иницативи, концерти на самодейни състави.

Остовната причина за по-кратката продължителност на празниците остава финансовото състониена на курорта. То обаче едва ли би оправдало поредната липса на отчет за приходите от рекламна дейност в общината. За пореден път приходите от реклама остават пълна мистерия и то без никой дори да повдигне въпрос за това. Защо община Велинград отказва да събира средства от тази дейност е въпрос, чиито отговор продължава да стои без отговор.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави