Отборът на ''Делфин'' със златни медали от Държавното по петобой

12.06.2017 0 394

 

Клубове от цялата страна се включиха в Държавното първенство по модерен петобой, което се проведе в Пазарджик. Дисциплините, в които се състезаваха състезателите бяха бягане, плуване и стрелба.

При момичетата до 12 години най-добро представяне записаха Ралица Митева и Таня Недялкова от отбора на „Царевец“/Велико Търново/, които се наредиха на първо и второ място в индивидуалното класиране. На трето място се класира Елица Грънчарова от НСА. В отборното класиране при момичетата първи е отбора на „Царевец“, втори „Боляри -2009“, а бронзовите отличия взе първият отбор на „Шампион“. При момчетата златен медал спечели Стефан Костов от отбора на „Делфин“, втори е Михаил Димитров от „Черно море“/Варна/, а трети Радослав Христов от „Делфин“. Отборът на „Делфин“ грабна шампионската титла при 12-годишните момчета. Втори е отборът на „Царевец“, а трети „Черно море“/Варна/. Светла Згурова от НСА се нареди на първо място при девойките до 16 години. Изабела Здравкова от отбора на „Хебър“ спечели сребърен медал, а Мария Обретенова от „Славия“/София/ грабна бронзовото отличие. Отборно първото място спечелиха девойките на НСА, а двата отбора на „Шампион“ взеха сребърните и бронзовите медали. Най-добро представяне при юношите записа Калоян Стаменов от НСА, който стана първи в индивидуалната надпредвара. Сребърен медал грабна Ивайло Николов от „Диана“/Ямбол/, а бронзов Евгени Петров от НСА. Състезателите на НСА спечелиха и отборното класиране. Втори остана „Одесос“ /Варна/, а трети са юношите на пазарджишкия клуб „Шампион“. Отборът на „Хебър“ остана на пета позиция.

В края на месеца Пазарджик ще бъде домакин на Европейското първенство по модерен петобой за юноши и девойки до 16 годиини.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави