Условна присъда за шофьора, който уби човек на пътя за Велинград

12.06.2017 0 8942

 

2 години и 4 месеца условна присъда и 3 години лишаване от право на управление на МПС получи днес 44-годишният Михаил Михайлов от Пазарджик, който 19 април миналата година блъсна и уби човек на входа за Велинград. Загиналият е слизал от автомобила си, за да провери неизправност по колата, когато такси, управлявано от Михайлов, го блъска и убива. 

Загиналият Емил Иманов от Костандово пътувал заедно с още двама човека към Велинград. Автомобилът им BMW започнал да пуши и да отделя гъст бял дим. Пътуващите в колата отбиват отстрани и спират. Тогава братът на Емил слиза, за да види какво се случва. Загиналият отваря задната лява врата и също слиза когато е пометен от движещото се отзад такси. Шофьорът на таксито е пазарджиклията Михаил Михайлов, който е пътувал заедно с три пътнички. Гъстият дим по платното е попречило на Михайлов да прецени ситуацията и при изпреварване на спрелия автомобил, го удря първо в задната броня, след което последвал и фаталният удар. Според авто-техническата експертиза таксито се е движело с 57км/ч.

44-годишният Михаил Михайлов призна фактите от обвинителния акт и делото беше гледано по реда на съда съкратеното съдебно следствие. Окръжен съд-Пазарджик му наложи 2 години и 4 месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок и 3 години лишаване от управление на МПС.

Близките на загиналия Емил Иманов бяха категорични, че ще обжалват решението на съда. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави