Нови свидетели по делото за запаления автомобил на прокурор Кацаров

14.06.2017 0 869

Нови двама затворници бяха разпитани днес по делото срещу Иван Грахов. 38-годишният  мъж е подсъдим за палежа на лекия автомобил на районния прокурор Георги Кацаров, който беше извършен на 8-ми септември 2015 година в град Септември.

За изясняване на обстоятелства по делото срещу Иван Грахов в съдебна зала днес бяха призовани Манол Борнев и Васил Асенов. Борнев разказа, че е лежал в една килия с подсъдимия в следствения арест, но отрече той да му е поръчвал да уреди побоя на Милен Божилов. Затворникът не бил чул Грахов да признава и за палежа на колата на районния прокурор Георги Кацаров. Вторият разпитан Васил Асенов обаче разказа, че именно Борнев го бил потърсил с предложение срещу 10 кутии цигари да нанесе побой над Божилов, а поръчителят бил Грахов.

Въпреки противоречията в показанията на двамата свидетели, нито прокуратурата, нито защитата поискаха очна ставка. Прокурор Васил Малинов обаче поиска за следващото съдебно заседание да бъде призован нов свидетел - Николай Хаджиев. Според показания, дадени по друго досъдебно производство, Николай Хаджиев от село Звъничево споменал, че  Диляна Проданова от Септември, която е живяла с Иван Грахов, му разказвала, че той е подпалил колата на прокурор Кацаров. От своя страна адвокатът ан подсъдимия Валерий Пейчев поиска като свидетел да бъде призована и  Диляна Проданова.

Съдия Коста Стоянов насрочи следващото заседание по делото за 20 юни. Очаква се с разпита на Диляна Проданова и Николай Хаджиев делото да бъде финализирано.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави