Започна приемът на документи за кандидатстване след 7 клас

16.06.2017 0 1339

Подаването на документи за участие в първия етап на класиране за прием в VIII клас започна от днес. Тази година документи се подават онлайн или на хартиен носител в училище. В област Пазарджик има осем училища - гнезда, където се приемат документи за кандидатстване. В Пазарджик това е ОУ „Проф. Иван Батаклиев“. Ученици, които искат да подадат документи, имаше още от сутринта в ОУ “Професор Иван Батаклиев“. Срокът за кандидатстване е до 22 юни.

Ако един седмокласник е подал заявления и онлайн, и на хартия, за валиден ще се зачита хартиеният вариант. През електронната система кандидатстването става чрез входящ номер и уникален за всеки ученик 10-цифрен код за достъп, които са изписани в служебната бележка с резултатите от изпитите. Много седмокласници и техните родители обаче  избраха традиционния начин за кандидатстване. 

Първото класиране за учениците ще излезе до 27 юни, второто - до 4 юли, а третото - до 17 юли. Тази година всички седмокласници трябва да подадат документи, защото кандидатстване след 8-и клас вече няма да има.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави