Пазарджишките полицаи - в протестна готовност, искат 15% увеличение на заплатите

19.06.2017 0 6920

Полицаите в страната подготвят национален протест. Основната причина за недоволството на служителите на МВР са ниските трудови възнаграждения. Синдикалната федерацията на служителите в МВР ще решава на 24-25 юни за местата, формите и началната дата на активни протестни действия в столицата и  отделните градове. Пазарджишките полицаи също ще протестират, категоричен е председателят на местната синдикална организация Петър Цоков.

Проблемите в системата на МВР се трупат от години, но никой не търси решение. Това е и причината повече да не търпим това положение и да излезем на протест, категоричен е председателят на  местната синдикална организация Петър Цоков. В края на седмицата Синдикалната федерация на служителите в МВР ще решава кога точно полицаите да излязат на протест. 

Сред основните искания на полицаите е увеличението на трудовите възнаграждения. Според Петър Цоков увеличението на заплатите трябва да е най-малко с 15%. Петър Цоков съобщи още, че Синдикалната федерация на полицаите започва разговори и с други синдикални организации, както в системата на МВР, така и извън нея, за участие и подкрепа на техните протестни действия.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави