2 години затвор получи Иван Грахов за палeжа на прокурорски автомобил

20.06.2017 0 1004

Приключи делото срещу 38-годишния Иван Грахов, който бе обвиняем за палежа на автомобила на районния прокурор Георги Кацаров. Окръжен съд- Пазарджик го призна за виновен и го осъди на 2 години лишаване от свобода.

С разпит на двама свидетели започна последното заседание по делото. По искане на прокуратурата беше разпитан 33-годишният  Николай Хаджиев, а по искане на защитата Диляна Проданова. Според показанията на Хаджиев, докато живеел с нея, тя разказала, че Грахов е подпалил колата на Георги Кацаров. Искала и от него да извърши подобно деяние, но той не се съгласил. Проданова отрече тези твърдения и заяви, че не познава прокурор Кацаров.

Ефективна присъда срещу Иван Грахов за палежа на прокурорския автомобил поиска прокурор Васил Малинов, а адвокатът на подсъдимия Валерий Пейчев настоя той да бъде оправдан поради липса на доказателства. В правото си на лична защита Грахов заяви, че не познава прокурор Кацаров и няма никакъв мотив да пали автомобила му.

Окръжен съд-Пазарджик обаче го призна за виновен. На подсъдимия беше наложено наказание от 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието. Съдът постанови Иван Грахов да изтърпи наказание от 1 година и 6 месеца затвор по влязла в сила присъда на Районен съд – Пещера. Адвокат Валерий Пейчев определи присъдата като несправедлива. Ще обжалваме пред Апелативен съд - Пловдив и ще настояваме  Иван Грахов  да бъде оправдан, заяви адвокат Пейчев.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави