Арестуваха кмета на Семчиново и още шестима за сводничество

27.06.2017 0 11319

Кметът на септемврийското село Семчиново Пламен Темелков и още шестима души са задържани при специализирана полицейска операция. До момента от полицията и прокуратурата няма официална информация. Това, което се знае е, че арестите са извършени по европейска заповед за арест от Испания, където срещу задържаните има повдигнати обвинения за трафик на хора и сводничество. В село Семчиново хората, които се осмелиха да говорят с нашия екип, бяха малцина. Служителките в кметството пък се заключиха при появата на камерата ни.

Специализираната акция по задържането на Пламен Темелков и още шестима души е организирана от столичните полицаи и ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. Къде точно е арестуван Темелков все още не е ясно. Според  жители на село Семчиново той е задържан,  докато е бил на почивка в Бургас. Останалите арести са извършени в ромските махали на Семчиново, Ковачево и Септември.

Кметът Пламен Темелков и семейството му живеят в голяма къща близо до кметството. Новината за задържането му изненада неговите съседи. Опитахме се да научим повече за ареста на кмета от служителите в кметството, но без резултат. При появата на екипа ни служителките се заключиха в една от стаите.

Пламен Темелков беше избран за кмет на село Семчиново в края на месец октомври 2015 година. В първия му работен ден срещу него се надигна недоволство и много жители на селото излязоха на протест. Протестиращите  поискаха  прокурорска проверка на резултатите от изборите и на имотното състояние на Пламен Темелков. До касиране на изборите не се стигна.

Сега се очаква прокуратурата да поиска постоянна мярка „задържане под стража”  за 7-те задържани с европейски заповеди за арест от Испания, включително кметът на Семчиново Пламен Темелков.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави