Тенденция: Раждат се по-малко бебета, непълнолетните майки се увеличават

07.07.2017 0 1913

Близо 2 300 бебета по-малко са се появили на бял свят у нас за първите шест месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това сочат данни на Министерството на здравеопазването. В дъното на класацията по ниска раждаемост е област Видин. В Областната болница в Пазарджик за първите шест месеца са проплакали 305 бебета. Спрямо същия период, но за предходната година, малчуганите са с 40 по-малко.

159 момченца и 146 момиченца са проплакали в МБАЛ-Пазарджик за първите шест месеца на 2017. Сред тях има и четири двойки близнаци. Най-малкото бебче, родено в отделението, е тежало само килограм, а най-едрото е достигнало цели 5.

Не сме имали сериозни проблеми с раждането на бебетата, като изключим няколко недоносени, обясни д-р Траянов. Според него проблемите идват основно от това, че не се следят бременните както трябва. Тревожна е и тенденцията с ражданията на непълнолетни майки, които нито психически, нито физические са способни да износят и дадат едно дете.

Все пак лекарите си пожелават да се раждат много здрави бебенца, които да донесат радост в домовете на своите семейства.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави