Позиция на Община Септември за протеста във Варвара

10.07.2017 0 3693

Общината ни е обезкостена до дупка, а никой до сега не си е позволявал да се възползва от природните ресурси. Защото по избори не се ли обикалят за пари точно тези фирми - ползватели и ако е така, после как да им събираш такса? В тази връзка не излиза ли, че по изборите се говори за обществения интерес като водещ, а после личният интерес минава на преден план.

Висока ли е цената от 3 лв. на кубик водопренос и 0,5 лв. за басейнова дирекция? При положение, че тръбите са от 60-те години, тотално амортизирани и с безброй течове, което предполага цялостна подмяна с нови съвременни тръби. При положение, че обикновената вода е 1,5 лева. Къде е завишението на цената? Докога искат да плащат за тази вода, която е с температура близо 80 градуса, все едно, че е обикновена, сондажна? А и в крайна сметка дали е висока цената или не, го решава търсенето на стоката.

Единствените, които се жалват са три - четири фирми от сегашните ползватели, които са я окупирали и не дават на други да се допрат до нея. Помагат им някои съветници и "общественици", водени от чисто популистки подбуди. Ще ги видя обаче какво ще говорят и каква песен ще пеят като започнем да влагаме събраните средства от тази такса в тези две населени места, от където извира водата.

Знам, че с този ход ще си спечеля врагове. За това някои хора не спираха да ме предупреждават преди да внеса предложението в Общински съвет, но докато съм кмет ще е така. Водещ ще е обществения интерес, защото за избори лев не съм взел от никой и на никой не дължа ангажимент, освен на избирателите. Не може от минералната вода да се ползва чак в Пазарджик, а за Септември и селата, от където извира, да няма.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави