„Шампион“ изпраща двама на Световното в Прага

12.07.2017 0 142

Йордан Гюров и Юлия Спасова ще участват на Световното в Прага. С тази новина се похвали клубното ръководство на СК „Шампион“. Двамата състезатели влизат в състава на националния отбор по модерен петобой след поредица успешни стартове в Държавни първенства и контроли.

Участието им в Световното първенство по модерен петобой в Прага е за 18-годишни. Дисциплините са плуване на 200 свободен стил, фехтовка и бягане 4х800 с 4 стрелби. В момента състезателите се подготвят в лагер на националния отбор в София с националните треньори.

Друг успех на СК „Шампион“ е от Русе, където, успоредно с Държавно първенство, е проведено и Балканско. Държавен шампион в групата до 19 години става Велизар Велизаров, който е и най-добре класиралият се в Балканското първенство – 7-мо място от 38 състезатели.

Злато от Държавното печелят още Михаела Зонова, Любомир Германов, Георги Илиев и Ивайла Цветкова. Със сребърни медали се прибират Никол Бечева, Виктория Стойнова, Томас Григоров и Александър Тодоров, а с бронзови – Димитър Сотиров и Дара Маслева. Треньорите отбелязват и отличните резултати на Кристиян и Ангел Франгови, Христо Георгиев, Цветелина Начева, Петър Маслев, Маурисио Папазов, Симеон Бобеков, Стилян Христов, Радослав Джунов и Йоана Бабачева.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави