Валя Балканска откри Гайдарското надсвирване в Равногор

17.07.2017 0 714

 

Невероятната Валя Балканска и десетки каба гайди огласиха поляните в местността ''Свети Илия'' над село Равногор. Поводът бе четвъртото Гайдарско надсвирване, което събра стотици любители на българския фолклор. Целта на организаторите е да популяризира родопския фолклор и да бъдат възродени и запазени традициите и духа на българския народ.

С празнична литургия за здраве и благоденствие започна четвъртото гайдарско надсвирване в местността ''Свети Илия'' над село Равногор. Десетки гайдари от цялата страна се събраха, за да зарадват със своите изпълнения гостите на празника. Инициативата премина под патронажа на народната певица Валя Балканска, която откри празничната програма.

Участниците в надсвирването се състезаваха в три възрастови групи-до 14 години, от 15 до 20 и над 21 годишна възраст. Победител в Четвъртото издание на фолклорния празник стана Николай Бобчев.

Специално за празника от Пловдив бяха дошли гайдарски състав ''Родопчани'', които за трета поредна година се включват в надсирването.

Гайдарското надсвирване продължи през целия ден, с много музика, народни танци и приятно слънчево време.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави