Проливните дъждове повишиха нивото на водата в деретата и реките в Долна баня

17.07.2017 0 526

В дните на тазгодишните горещници и в Долна баня бе мрачно, облачно, дъждовно и необичайно хладно. Дневните температури паднаха от 35 на 15 градуса, а през нощта - и по-ниски. Като заваля в събота през нощта, та цял неделен ден и нощ. Едва в понеделник сутринта валежите спряха, облаците се вдигнаха и дори се показа и юлското слънце.

Падналите повсеместни валежи в района на Долна баня повишиха нивото на водата в преминаващите през рилския град и землището дерета и реки. За съжаление, от доста години в Долна баня вече не се измерват количествата на падналите валежи, температура и атмосферно налягане, тъй като не съществува местната метеорологична станция. Въпреки че притокът на водата в река Долнобанска Бистрица и река Марица се е увеличил през двата почивни дни, засега опасност от преливане и нанасяне на щети няма, увериха дежурните в общината.

Най-много на падналите дъждове през отминалия уикенд се радваха земеделските стопани и производителите на малини за живителната влага в началото на кампанията по беритбата на ароматния плод.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави