Изложение на бойна техника в рамките на учението „Saber Guardian 2017“

17.07.2017 0 497

Бойна техника, която е на въоръжение в армиите на Република България и на САЩ, ще бъде изложена в Русе на 18 юли (вторник), съобщава Министерство на отбраната. Жителите и гостите на града ще имат възможността да разгледат американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк, както и бронирана бойна машина М1117 „Гардиън“ и БТР 60ПБ - МД1 от военно формирование 32420 – Русе. Те ще бъдат изложени от 10.00 ч. до 12.00 ч. на 18 юли в кв. „Дружба 3“, на зелената площ югозападно от кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Васил Левски“. Посетителите ще могат да се запознаят и със задачите, които се изпълняват с участието на представената военна техника.

По-рано същия ден колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните войски на САЩ в Европа ще преминат през българо-румънската граница от ГКПП „Дунав мост 1“. Колоните, в състав до 850 души и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България в периода 18-23 юли 2017 г. за участие в съвместните тренировки на Учебен полигон „Ново село“ и в Базата за предно разполагане – Безмер в рамките на многонационалното учение „Saber Guardian 2017“. 

Втори кавалерийски полк, известен още като „Втори драгунски полк“ или „Драгуните“, е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ с основно въоръжение бойни машини тип „Страйкър“. Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа е дислоцирано в „Роуз Баракс“, Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.

 

/снимката е илюстративна/

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави