Нов протест на жителите на Варвара

17.07.2017 0 1597

 

Жители на община Септември отново излязоха на протест срещу кмета Марин Рачев. За втора поредна неделя хората настояваха за пълна ревизия на всички обществени поръчки, реализирани от местната власт. В село Варвара недоволните блокираха за кратко пътя към Велинград и се събраха на място, определено за строеж на детска площадка и символично направиха погребение на недовършения обект.

Според протестиращите, кметът на Септември Марин Рачев е сключил договор за построяване на общо 18 детски площадки в общината на стойност над 250 хил. лв., при 100% авансово плащане. Обществената поръчка е обявена само ден преди Коледните празници, а изпълнителят е избран и договорът с него е подписан за рекордните 10 работни дни. Върху терена, определен за детска площадка в село Варвара обаче, е отлята само плоча от 60 квадрата, въпреки че са проектирани и платени 90.

В позиция до Телекабел ТВ, от пресцентъра на община Септември съобщиха, че по въпросния договор всичките 18 детски площадки са изградени. Според администрацията на Рачев визираната детска площадка не попада сред тези, за които има осигурено финансиране МОСВ.

И тази седмица хората протестираха срещу 7-кратното увеличение на таксата за пренос на минерална вода, което според тях ще доведе до унищожаване на туризма в района и ще остави без прехрана цели семейства. Хората от село Варвара са категорични, че ще продължат с протестите си и приканиха и други населени места от общината да ги подкрепят. И този път те преминаваха организирано пешеходните пътеки, с което блокираха за кратко движението към Велинград, но до напрежение с шофьорите не се стигна.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави