Ремонтът на централната част на Велинград започва

20.07.2017 0 3060

Реалните дейности по ремонта на централна градска част и местата за отдих във Велинград ще стартират през август. В мащабния проект се включва нова визия на центъра на курорта, ремонт и реконструкция на уличната мрежа. Ремонтните дейности ще бъдат на стойност над 4 800 000 лева и се финансират по ОПР "Региони в растеж 2014-2020". Фирмата, изпълнител на проекта е избрана, като кметът Костадин Коев се похвали, че няма обжалване на процедурата. През следващата седмица на работна среща ще бъдат обсъдени и подробностите по ремонта.

„Ще се постараем ремонтните дейности да не попречат на сезона и да не притесняват гражданите и гостите на Велинград“, заяви още кмет Коев.

Срокът за изпълнение на проекта е 30 месеца. Строителните дейности ще обхванат общо 11 ключови места в града. В тях се включва цялостен ремонт на централния площад от ул. "Юндолска" до ДГС "Алабак" и от ул. "Св. Св. Кирил и Методий"  до старата административнасграда на общината. Предвиждат се рехабилитация на настилките на пешеходните алеи, осигуряване на достъпна среда и интегриране на групите в неравностойно положение, повишаване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез изграждане на енергоспестяващо улично и парково осветление. Част от проекта е също изграждането на зона за обществен отдих в района на Централен кооперативен пазар. Проектното решение включва подмяна на съществуващите настилки с нови бетонови тротоарни плочи, достъпната среда към парка, нови кътове за отдих с пейки, изграждане на нови пешеходни алеи. По проекта ще бъдат ремонти и улиците “Георги Кирков”, “Милеви скали” и “Христо Смирненски”.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави