Контрабандни препарати за растителна защита са открити на ГКПП Капитан Андреево

03.08.2017 0 311

465 литра и 143 кг контрабандни препарати за растителна защита са открили митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево при два случая, съобщава Агенция „Митници”.

На 30.07.2017 година, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" в автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, в багажното отделение, под седалките и в личния багаж на един от пътниците, са открити 223 литра и 30 кг препарати за растителна защита, забранени за внос в България и ЕС. На нарушителя, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и е задържано обезпечение от 100 долара. Той се е държал агресивно и се е опитал да осуети проверката, затова му е съставен и акт за възпрепятстване работата на митническите служители.

При другия случай, по-рано през юли, пристига лек автомобил с турска регистрация, влизащ в страната от Турция и управляван от българска гражданка. На линията за митническа проверка жената е заявила, че не внася нищо за деклариране. При проверка се установява, че багажникът и купето на автомобила са пълни с общо 319 туби и пакети, съдържащи 242 кг и 113 литра недекларирани препарати за растителна защита от 9 различни търговски марки - произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните пестициди са иззети  и подлежат на унищожаване.

През изминалите два месеца, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали общо 792.5 литра и 427.4 кг забранени за внос пестициди.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави