Отровиха три кучета в пазарджишкото село Паталеница

03.08.2017 0 1347

 

Три кучета са били отровени в пазарджишкото село Паталеница, сигнализира директорът на Младежки дом-Пазарджик Инна Церовска. Едно от издъхналите животни е домашният и любимец. Особено притестнително е, че отровата е била разхвърляна в двора на училище „Константин Величков“, където играят деца. Полицията в Пазаржик започна проверка на случая.

Само преди няколко дни дворът на училището в село Паталеница се превърна в сцена на театрално представление. Необяснимо и шокиращо е според Инна Церовска на това място да бъдат открити телата на отровени кучета. Освен нейният дакел са издъхнали и две бездомни животни. Предполага се, че кучетата са отровени със сода каустик, която е била сложена в храна.

16-годишният Стоян Додников е момчето, което открива разхвърляната на три места отрова в училищния двор. Сигнал за отровените кучета е подаден на телефон 112. Полицията в Пазарджик вече започна проверка по случая, съобщи говорителят на ОД на МВР Мирослав Стоянов.

Необяснима е такава жестокост срещу животните, коментира Инна Церовска. Тя се надява извършителят на престъплението да бъде разкрит.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави