Двама шампиони по тенис на маса гостуваха в Пещера

07.08.2017 0 380

 

Двама от най-добрите български състезатели по тенис на маса Мария Йовкова и Денислав Коджабашев гостуваха на клуба по тенис на маса в град Пещера. Европейската шампионка и златният медалист от Световните игри в Сочи се срещнаха с кмета Николай Зайчев и тенисистите от града и изиграха демонстративен мач с деца. Двамата шампиони дадоха и специално интервю за Телекабел Тв.

Мария Йовкова стана европейска шампионка по тенис на маса за девойки от Европейското първенство. В португалския град Гимараеш 18-годишната състезателка грабна златото в дует с унгарката Фани Харастович. Това е първа значима титла за България от 27 години. Две седмици след Европейското първенство, Мария Йовкова гостува на клуба по тенис на маса в град Пещера и разказа за своя успех. Трудно е да опиша радостта, която изпитах, след като се качих на почетната стълбичка, сподели още Мария.

Мария Йовкова се надява на отлично представяне и на международния турнир България оупън, който стартира на 15 август в Панагюрище и на Европейското първенство за мъже и жени отборно в Люксембург. Тя се надява заедно със златният медалист от Световните игри в Сочи Денислав Коджабашев да участват като смесена двойка на Олимпиадата в Токио пред 2020 година. Денислав Кождабашев се нарежда сред най-добрите български състезатели по тенис на маса. Той е носител на над 150 медала.

 

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави