36 пожара само за седмица в Пазарджишко!

08.08.2017 0 332

Повишаването на температурите до екстремни стойности през последните дни доведе до бързо нарастване на риска от възникване на пожари в земеделските и горски територии, съобщават от РДПБЗН - Пазарджик. Очакваните и през следващите дни високи температури, в комбинация с извършването на стопанска дейност и посещение на горите с цел туризъм, създават реални предпоставки за възникване на пожари в горските територии.

От 31.07.2017г. до 07.08.2017г. на територията на област Пазарджик  са възникнали 36 пожари в сухи треви, храсти и стьрнища на площ 2287 дка и 114 дка смесена гора.

При забелязване на признаци на пожар в гората (дим, мирис на изгоряло и пламъци) е необходимо бързо да оцените обстановката – възможно най-точно да се ориентирате за мястото на възникване на пожара, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение на пожара. Ако имате информация за хора, пребиваващи в близост до огнището на запалване, от вас зависи техният живот - своевременно подайте точно и ясно съобщение за пожар на тел.112 призовават от Пожарната.

 

/снимката е илюстративна/

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави