Областните първенства в "Б" групите стартират на 10 септември

08.08.2017 0 266

Първенствата в двете "Б" Областни футболни групи - Север и Юг, се очаква да започнат на 10 септември. Това обяви шефът на Областния съвет на БФС Спас Иванов. От 17 септеври трябва да стартират и първенствата при децата и юношите.

Бългаският футборен съюз ще предприеме мерки срещу футболните клубове, които вадят своите отбори от участие в областните първенства преди края на сезона. За това предупреди на предсезонна среща шефът на ОС на БФС Спас Иванов. Очаква се двете "Б" групи да стартират с най-малко 12 отбора. Нови клубове засега са дали предварителни заявки, че искат да се включат в първенствата, които се очаква да започнат на 10 септември.

При децата и юношите новите футболни първенства ще стартират на 17 септември. От новия сезон всеки отбор при подрастващите ще има право на 7 смени. Спас Иванов обърна внимание на футболните ръководства да си правят добре сметката като картотекират футболисти и дават заявка за участие в първенствата.

До участие в областните издания на турнирите за Купата на България и Купата на аматьорската футбола лига ще бъдат допускани само отбори, които са временни и постоянни членове на БФС. Вече ще се изисква жълта карта за картотекиране на играчи от чужбина дори и в аматьорския футбол.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави