Болници в Пазарджик и Пловдив отказват лечение на тежко болна жена

08.08.2017 0 6874

Болници в Пловдив и Пазарджик отказват да приемат тежко болна жена-инвалид. За това ни сигнализираха зрители на Телекабел ТВ.

57-годишната Мария Георгиева няма близки, които да се грижат за нея. От няколко дни изпитва страшни болки в единия крак заради иинфекция. Лекарите, които я прегледали, обяснили, че става въпрос за болестта „червен вятър“, но нито едно болнично заведение до момента не я приема за лечение.

Жената няма и пари за лекарства. След като обжалвала решение на ТЕЛК, които намалили инвалидността й от 90 на 75 процента, инвалидната й пенсия била спряна. Всъщност Мария Георгиева е инвалид повече от 30 години. След влакова катастрофа, когато е само на 19 години, се налага ампутация на десния крак до коляното. От няколко дни се инфектирал и левия крак.

С направление от личния лекар Мария потърсила помощ от пловдивска болница. След преглед от хируг е отпратена. Отпращат я и от частна болница в Пазарджик. Жената признава, че е в пълна безизходицаи на ръба на отчаянието, защото, освен че е болна, от месец не получава и пенсия. 

Надява се добри хора да й помогнат и от някоя болница да се смилят над нея и да я приемат. Болната жена признава, че е разочарована от здравната система и отношението на лекарите.

 

 

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави