Оперират по спешност тежко болната Мария Георгиева

09.08.2017 0 1591

Положително развитие по случая с тежко болната Мария Георгиева от Пазарджик. След излъчения снощи в новините на Телекабел ТВ репортаж, тя вече е приета за лечение в МБАЛ-Пазарджик. За това съдейства зам. - областният управител Йордан Кожухаров. 57-годишната жена ще бъде оперирана по спешност и ще остане на лечение в хирургично отделение. От  Сoциално подпомагане - Пазарджик обещаха също да помагат на Мария Георгиева.

Социални работници са посетили вчера Мария Георгиева. Предложено й е да бъде настанена в социален дом, но жената отказала, съобщи изпълняващата длъжността директор на дирекция „Социално подпомагане“- Пазарджик Даниела Влайкова.

Няма пречка Мария Георгиева да кандидатства за еднократна помощ за подпомагане, обясни още Даниела Влайкова. За целта обаче тя трябва да подаде молба до „Социално подпомагане“- Пазарджик.

След излъчения от Телекабел ТВ репортаж, най-накрая няколко институции се задействаха, за да може Мария Георгиева да бъде приета в болница. Зам. - областният управител Йордан Кожухаров потърсил съдействие чрез Здравната каса, за да бъде изпратена линейка от Спешна помощ, която да вземе жената.

Преглед от хирург е установил, че тя се нуждае от спешна операция на инфектирания крак. Мария Георгиева ще остане на лечение в Хирургично отделение на МБАЛ - Пазарджик.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави