Да замениш блясъка на Дубай за живот в родния Пазарджик

10.08.2017 0 7442

В следващия репортаж ще ви срещнем с един млад и успял пазарджиклия, който избра да замени блясъка на Дубай и да се върне в родния Пазарджик. Димитър Кестенов е един от най-успешните пазарджишки петобойци. Носител е на редица отличия.  На 22 години той приема предизвикателството и отива да живее в един от най-космополитните градове на света.

Преди 6 години, когато е на върха и печели петата си поредна шампионска титла по модерен петобой, Димитър Кестенов решава да замине за Дубай. Казва, че винаги е обичал България и не напуска страната, защото е недоволен от нещо, а защото получава предложение за работа.

Всъщност Михаил Кузев, при който започва работа Димитър Кестенов, е един от най-известните българи в Обединените арабски емирства.

Живoтът в Дубай е много спокоен, а хората са културни и любезни, разказва Димитър. Това, което много го впечатлило, е че там няма насилие и, колкото и странно да изглежда, няма дори кражби. 

В Дубай осъзнаваш с много пари на какво са способни хората. Космополитен град с най-високите хотели и сгради и безкрайна плажна ивица, споделя Димитър Кестенов. Описва престоя си там като страхотно преживяване, но в един момент  28-годишният пазарджиклия осъзнава, че иска да се върне в България. Димитър Кестенов иска да остане да живее и работи в Пазарджик и да завърши образованието си в Националната спортна академия.

Сега започвам своя нов живот. Има хора тук, на които това им се струва странно, а други ми помагат. Подготвен съм за трудностите и съм готов да се справя, допълва с убеденост  Димитър Кестенов.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави