Велинград ще привлича повече туристи от Македония

10.08.2017 0 645

 

Посланикът на Македония у нас Мариян Гьорчев обсъжда във Велинград възможността за увеличаване на туристическия обмен между двете държави. Според него, СПА столицата попада в 5-те най-посещавани дестинации от македонците в България. С цел по-голяма реклама на Велинград в съседната държава бе коментирано и организирането на инфотур за представители на туристически агенции и представители на македонските медии през месеците октомври или ноември.

Над 500 000 македонски туристи посещават България всяка година. За голяма част от тях Велинград е разпознаваем бранд и предпочитана дестинация за СПА и балнеотуризъм. Това съобщи на среща с общинското ръководство и туристическия бранш в курорта посланикът на република Македония в България Мариян Гьорчев. На срещата бе дискутирана и възможността за побратимяване на Велинград с македонски град, развиващ СПА туризма. Конкретни предложения ще бъдат обсъждане на следваща работна среща, посочи посланик Гьорчев. 

В рамките на срещата от туристическия бранш във Велинград отправиха покана към посланик Мариян Гьорчев, придружен от македонски туроператорски фирми и журналисти, да посетят града през месеците октомври или ноември. Желанието на туристическата асоциация е да представят възможностите, които Велинград предлага в областта на балнео и СПА туризма.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави