Две години затвор за изнасилване получи турски шофьор

11.08.2017 0 1142

Пловдивският апелативен съд постанови ефективна присъда от две години затвор за 58-годишен турски шофьор на ТИР, обвинен в изнасилването на 25-годишна полякиня.  Сеахадин Айданлъ беше задържан в края на месец август миналата година. Пълвоначално Районен съд - Пазарджик му наложи 4 -годишна присъда, но Окръжен съд я намали на две.

58-годишният Сеахадин Айданлъ бе задържан на 22 август миналата година след подаден сигнал от работещи в крайпътен ресторант на автомагистрала „Тракия”. Към тях за помощ се обърнала полска гражданка, която твърдяла, че е изнасилена от шофьора. По-късно в показанията си жената разказала, че с приятеля си пътували на стоп. Качил ги два турски камиона с уговорката да ги закарат до София. Според  25-годишната полякиня, изнасилването е станало на паркинг, близо до същия ресторант.

С присъда на Районен съд – Пазарджик на Айданлъ е наложено наказание от 4 години лишаване от свобода при „общ“ първоначален режим. Окръжен съд – Пазарджик, в качеството му на въззивна инстанция, намалява наказанието на две години. 58-годишният турски гражданин обжалва решението пред Пловдивския апелативен съд. От адвоката му Хари Харалампиев са посочени като доводи допуснати съществени процесуални нарушения, изразяващи се в превратно интерпретиране на доказателствени източници, довело до неправилно осъждане, както и явна несправедливост на наложеното наказание 2 години лишаване от свобода. Според пловдивските магистрати обаче в мотивите на присъдата се съдържа изчерпателен и обоснован отговор на всички становища на защитата, а второинстанционният съд мотивирано е изложил отказ да приеме, че Айданлъ не е бил изнасилил 25-годишната полякиня, а между двамата бил протекъл желан от тях, т.е. доброволен сексуален контакт, предварително уговорен като заплатим от мъжа. Апелативният съд потвърждава двегодишната ефективна присъда на турския шофьор. Решението е окончателно и  не подлежи на обжалване.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави