Във Велинград започнаха проверки на хотелите

17.08.2017 0 325

В разгара на летния туристически сезон община Велинград стартира проверки на хотелите в СПА столицата на Балканите. В рамките на кампанията ще бъдат инспектирати многократно всички хотели на територията на общината.

След като години наред непрекъснато се говори за укриване на данъци и за минимален брой на посетителите във велинградските хотели, администрацията в курорта най-после предприе мерки. Проверките продължават през цялото лято и касаят предимно броя на туристите. Предстои анализ на данните, които ще бъдат сравнени с декларираните от всеки един хотел данни.

Очакванията на общинското ръководство са това да доведе до повишение в плащането на курортната такса. Проверка на Телекабел ТВ показа, че от няколко месеца на официалната интернет страница на община Велинград не е публикувана справка за внесената туристическа такса. На традиционната си пресконференция кметът Костадин Коев заяви, че отдава пропуска на закриването на общинската дирекция „Икономическа политика, реклама и туризъм“. Градоначалникът бе категоричен, че до дни информацията ще бъде налична. Общинското ръководство обеща и информация за събраната сума от налога от началото на годината.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави