Апелативен съд потвърди присъдата на сина на кмета на Братаница

25.08.2017 0 600

Апелативен съд – Пловдив потвърди присъдите от по 16 години затвор за сина на кмета на Братаница Георги Спасов - Васил и на Георги Николов и намали присъдата на Илиян Найденов от 15 на 12 години. Издадените присъди са за убийството на Йордан Асенов от Братаница. Непроменени остават и сумите - общо 350 000 лв, които тримата солидарно трябва да заплатят на Гина Асенова, която е живяла на семейни начала с убития, както и на 6-те й деца.


Васил Спасов, Георги Николов и Илиян Найденов бяха признати за виновни от Окръжен съд – Пазарджик за това, че на 6декември 2015 г. в съучастие умишлено са умъртвили Йордан Асенов - Гочето. Според съдебния състав убийството е извършено по особено мъчителен начин за Асенов и с особена жестокост, поради което по 16 години затвор получиха Васил Спасов и Георги Николов. 15 години пък беше присъдата на третия подсъдим Илиян Найденов. Припомняме, че Йордан Асенов – Гочето бе заловен от тримата подсъдими на нива, откъдето събирал царевица. Той бил откаран в базата на Илиян Найденов във Ветрен дол, затворен в клетка, а по-късно изведен от там в неизвестна посока. Тялото му бе намерено дни по-късно изхвърлено в канал. Експертизите доказаха, че
Асенов е бил жестоко бит, в следствие на което цялото му тяло е било изпочупено и в рани, а белиту му дробове били пълни с кръв.
Подсъдимите бяха представени в съда от петима защитници, които поискаха оневиняване на техните подзащитни и постановяване на оправдателни присъди за Васил Спасов, Георги Николов – Фашиста и Илиян Найденов, като не посочиха алтернативни искания.
Сега Апелативният съд в Пловдив потвърди постановените вече присъди за сина на кмета на Братаница Георги Спасов - Васил и  Георги Николов. Намалена от 15 на 12 години е само присъдата, издадена от пазаджишките магистрати на Илиян Найденов. Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Обратно

(0)Коментари

Коментар:
Добави